fbpx

Who run the world?

Geschreven door: Philotes

De meeste vrouwen dragen er elke dag eentje. Het is een van de eerste dingen die we ‘s ochtends aantrekken en hetgeen wat het dichtst op onze huid zit. 

Waarom zijn die dingen dan zo vreselijk ongemakkelijk? Bandjes die in je schouders snijden, cups waar je recht naar binnen kunt kijken, of juist borsten die over de cups heen gulpen. Dan hebben we het nog niet eens over de beugel en de boob poking die op de loer ligt. Tot overmaat van ramp moet je ook nog eens flink geld betalen voor een beetje BH..

It’s a men’s world

Tot voor kort gaf Victoria Secret elk jaar een modeshow met hun ‘Angels’. Bloedmooie en graatmagere modellen dartelden over de catwalk en toonden de nieuwste collectie BH’s, slipjes en engelenvleugels. 

Het zal misschien geen verrassing zijn dat tot begin 2020 de CEO van Victoria Secret een man was. Het is misschien een grotere verrassing, dat deze man 82 jaar oud is. Ook de CEO’s van Calvin Klein, Agent Provocateur en Hunkemöller zijn allen mannen. 

De lingerie industrie wordt grotendeels gedomineerd door mannen.

Philotes, door en voor vrouwen

Je snap meteen waarom je BH niet lekker zit. 

Je snapt ook meteen, waarom lingerie reclames altijd zo seksueel zijn. 

Mannen associëren lingerie met seks. Dit is wat je duidelijk terugziet in advertenties en reclame uitingen. Maar 99% van de tijd dragen vrouwen lingerie helemaal niet met het oog op verleiding en seks. We just want to feel good & look good. For ourselves. 

Er is dus een groot verschil tussen hoe er reclame gemaakt wordt voor lingerie en hoe vrouwen het elke dag gebruiken. Dat krijg je ervan, als degenen die een product nooit zelf gebruiken, er reclame voor maken. 

Door lingerie advertenties krijgen vrouwen het idee dat ze zich op een bepaalde manier moeten voelen of gedragen als ze lingerie dragen. Dat is natuurlijk absurd.

It’s time for a change. ‘The Goddess’ is ontworpen door en voor vrouwen, en dat merk je. 

Misschien ook interessant?

Het meest voorkomende borst-type onder Nederlandse vrouwen

Welke kleur past het beste bij jouw huidskleur?

4 tekenen dat het tijd is om een nieuwe BH te kopen

De waardering van philotes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 54 reviews.