fbpx

Pasvorm problemen & oplossingen

Geschreven door: Philotes

Veelvoorkomende BH pasvorm problemen & oplossingen

We hebben wat te stellen met onze BH’s. In deze blog bespreken we de meest voorkomende pasvorm problemen en geven we je tips hoe je dit kunt voorkomen. We verklappen het vast.. de meeste problemen komen voort uit het dragen van de verkeerde maat BH! 

1. afzakkende bandjes

Dit is een makkelijke, doe je bandjes strakker! Het lijkt een open deur, maar als je je BH langer draagt rekken de bandjes wat uit. We raden het aan om elke maand de bandjes wat aan te strakken. 

2. Beugel zit op in plaats van onder je borst

Dit betekent dat je band waarschijnlijk te groot is. Een van de meest voorkomende BH fouten. Koop een maatje kleiner en onthoudt dat je dan een cup groter moet gaan om hetzelfde cupvolume te behouden. Bijvoorbeeld: als je een 80C draagt, is je betere fit een 75D. 

3. bandjes snijden in je schouders

Je denkt misschien dat de bandjes je borsten omhoog houden, maar dat is juist niet de bedoeling. De BH band is degene die het meeste werk doet. Als je BH band te groot is, of misschien wat uitgerekt omdat je de BH al te lang draagt, krijgen je borsten niet meer de support die ze nodig hebben. Probeer een kleinere band te kopen en onthoudt dat je dan een cup groter moet gaan om hetzelfde cupvolume te behouden. Bijvoorbeeld: als je een 80C draagt, is je betere fit een 75D. 

Voor meer informatie over zuster maten, lees ook dit artikel: Sister sizes

4. Openstaande cups

Dit is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen die borsten hebben waar het volume vooral onderin de borst zit ipv bovenop. Probeer eerst de bandjes aan te strakken. Soms verhelpt dat het probleem. Als dat niet werkt, probeer dan eens een cup kleiner. Misschien is je cup maar iets te groot, probeer dan een van onze ½ cupmaten. Als je normaal een 75B bent, probeer dan nu een 75A1/2. Het kan ook zijn dat jouw borsten meer baat hebben bij een andere style BH. Probeer eens een plunge of push up BH. 

5. Borsten gulpen over de zijkant van de cups

Soms piepen je borsten over de zijkant van de cups omdat je cup simpelweg te klein is. Dit probleem oplossen is dan simpelweg: ga voor een grotere cupmaat.

Een andere oorzaak kan zijn dat de band niet strak genoeg is, waardoor je beugel op je borst ligt. Koop dan een kleinere omvangsmaat met een grotere cup. Een strakkere band zou de beugel beter tegen je lichaam aan moeten trekken, waardoor je borst goed in de cup blijft zitten. 

6. Borsten gulpen over de voorkant van de cups

Het is tijd voor een grotere cup. Geef je vriendinnen een beetje ruimte! Als je een 75B draagt, probeer dan eens een 75C. Of wie weet zit een halve cupmaat zoals 75B1/2 jou wel als gegoten!

De enige echte MaatGuru

80% van de vrouwen draagt de verkeerde BH maat. Doe onze quiz en kom achter jouw perfecte BH maat!

Misschien ook interessant?

Het meest voorkomende borst-type onder Nederlandse vrouwen

Welke kleur past het beste bij jouw huidskleur?

4 tekenen dat het tijd is om een nieuwe BH te kopen

De waardering van philotes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 54 reviews.