fbpx

Type borsten & BH’s

Geschreven door: Philotes

Je weet natuurlijk allang dat borsten in allerlei verschillende soorten en maten komen. Er bestaat gelukkig niet zoiets als een ‘perfecte’ borst. Elke vorm en variatie is uniek, net zoals jij. In deze blog geven we je tips over welk type BH het beste past bij elk type borst.

De 9 verschillende boob types

We kunnen pak m beet 9 verschillende types onderscheiden in borstenland. 

  1. Asymmetrisch

Veel vrouwen hebben ongelijke borsten. De ene borst is groter of kleiner dan de andere borst. Door een push-up BH met removable padding te gebruiken, kun je je borsten gelijk volume geven door het toevoegen of verwijderen van padding. 

2. Atletisch

Atletische borsten hebben hier meer spier dan vet en staan meestal iets verder uit elkaar. Een wireless BH of een bralette staan je prachtig.

3. Oost – West

Je tepels wijzen naar buiten, in tegengestelde richting. Je borsten staan iets wijder uit elkaar en het is best lastig om in bepaalde topjes een mooi decolleté te creëren. 

Probeer onze T-shirt BH ‘Goddess’ die je borsten mooi bij elkaar brengt. Ook een ‘full coverage’ BH kan uitkomst bieden voor jouw borst type. 

4. Relaxed

Als je borsten van het type ‘relaxed’ zijn, hangen ze iets meer en je tepels wijzen naar beneden. Niks mis mee natuurlijk! Wil je ze toch een beetje ‘liften’? Een T-shirt BH zoals onze ‘Goddess’ of een Push-up BH geven je net dat beetje extra support. 

5. Zijwaarts

Je borsten zijn het type ‘zijwaarts’ als je wat meer ruimte tussen je borsten hebt. Je borsten zijn doorgaans wat voller, met tepels die naar voren wijzen. ‘Plunge’ BH’s verpakken jouw vriendinnen het mooist.

6. Klokvormig

Klokvormige borsten zijn vol en rond aan de onderkant en iets slanker aan de bovenkant. Een T-shirt BH zoals onze ‘Goddess’ geeft je precies het comfort en de support waarnaar jij op zoek bent. 

7. Slank

Slanke borsten hebben betekent niet per se dat je een kleine cupmaat draagt. Het betekent alleen dat je borsten aan de dunne kant zijn en ze niet je hele borst in beslag nemen. Beha’s met een diep decolleté geven jouw borsten net dat beetje extra vavavoom. 

8. Rond

Ronde borsten (even vol van boven als van onder) hebben weinig nodig! Alle BH stijlen staan je beeldig, maar waarschijnlijk grijp jij het snelste naar een wireless BH of een bralette.

9. Traanvormig

Ronde borsten, maar bovenin iets minder gevuld. Lijkt op het klokvormige type, maar dan ronder. Onze T-shirt BH ‘Goddess’ sluit mooi aan op je lichaam en voorkomt openstaande cups. Wil je een romig decolleté creëren? Probeer dan eens een balconette BH.

Misschien ook interessant?

Het meest voorkomende borst-type onder Nederlandse vrouwen

Welke kleur past het beste bij jouw huidskleur?

4 tekenen dat het tijd is om een nieuwe BH te kopen

De waardering van philotes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 54 reviews.