fbpx

4 tekenen dat het tijd is om een nieuwe BH te kopen

Geschreven door: Marielle Bakker

Wees eens eerlijk.. Hoe oud is je oudste BH? No judgement here!

Uit jullie inzendingen in de MaatGuru, blijkt dat 60% van de lievelings-BH’s ouder is dan twee jaar. Als je eenmaal een BH hebt gevonden die goed zit, is het soms moeilijk om afscheid te nemen. We get it, really! Echter, zelfs de meest geweldige BH zal gebruikerssporen krijgen. Afhankelijk van hoe vaak je de BH draagt, kun je deze het beste na 6-12 maanden vervangen.

Hier zijn 4 tekenen dat je beter afscheid kunt nemen van je oude favoriet en dat het tijd is om een nieuwe BH aan te schaffen.

1. Afzakkende bandjes

Bij het kopen van een nieuwe BH, is het hebben van te afzakkende bandjes doorgaans een teken dat je de verkeerde maat te pakken hebt. Maar als je bandjes beginnen af te zakken na maanden, of zelf jaren draagplezier, betekent dit dat de elasticiteit verloren is gegaan. Elastiek is een geweldig materiaal dat bedoeld is om terug te stuiteren, maar het kan zijn werk niet eeuwig doen. 

2. Je draagt je band op het meest strakke haakje

BH’s moeten op de meest losse haak worden gedragen, zodat je na verloop van tijd, als je band zijn elasticiteit verliest, deze strakker kunt maken door een strakkere haak te kiezen. Als je je band echter al een tijdje op het meest strakke haakje draagt, betekent dit dat alle elasticiteit verdwenen is en dat je band je niet langer ondersteunt zoals het hoort. De support komt voor 80% uit je band, dus het is belangrijk het niet zover te laten komen. 

3. De stof is aan het rafelen

Wanneer de stof aan de randen begint te rafelen, betekent dit dat je bh zijn werk heeft gedaan. Het is niet alleen onverzorgd gezicht, maar het kan er ook op duiden dat je bh te oud is om je nog steun te geven. Het duurt vast niet lang meer voor je beugel tevoorschijn komt, toevallig ons volgende punt.

4. De beugel komt tevoorschijn

Als de beugels los schieten, is het écht tijd om de BH weg te gooien. Los van het feit dat een prikkende beugel alles behalve comfortabel is, ondersteunt de BH je niet meer naar behoren. Dus.. niet die beugel weer terugproppen in de BH, maar op zoek naar een nieuwe favoriet.

Doorloop de MaatGuru om achter je perfecte maat te komen. Enneh..wij zijn ervan overtuigd dat dit wel eens je nieuwe lievelings BH kan zijn.

Misschien ook interessant?

Het meest voorkomende borst-type onder Nederlandse vrouwen

Welke kleur past het beste bij jouw huidskleur?

Belabberde beugels

De waardering van philotes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 54 reviews.