fbpx

Belabberde beugels

Geschreven door: Philotes

Je kent het misschien wel.. een BH beugel die uit het niets ineens je oksel of borst probeert te perforeren. Not cool! In dit artikel leggen we je alle mogelijke oorzaken uit & geven we je tips hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

BH band

We zullen maar meteen eerlijk met je zijn, 9 van de 10x komt dit omdat je de verkeerde BH bandmaat draagt. De beugel moet perfect je borst omsluiten, maar als je band te los zit worden de beugel uiteinden niet genoeg uit elkaar getrokken waardoor de beugel niet om je borst valt, maar in je borst prikt. Als de band te strak zit kan de beugel pijnlijk tegen je borst drukken, maar als de beugel uiteinden bijvoorbeeld te ver uit elkaar wordt getrokken kan de beugel zelfs in je onderarm beginnen te prikken. 

BH cup

Het kan ook voorkomen als je een te kleine cupmaat draagt. Dit gaat vaak hand in hand met een te losse band, dus het is niet verrassend dat een verkeerde cupsize ook voor pijnlijke bh beugels kan zorgen. Een te kleine cup betekent dat de beugels niet wijd of diep genoeg zullen zijn om je borst in het geheel en comfortabel te omvatten, met als gevolg een prikkende beugel in je borst. Een te grote cup kan zorgen voor een beugel die te ver omhoog komt bij je borstbeen of oksel, en daar weer last veroorzaakt.

BH style

Wat als je de perfecte BH maat voor jou draagt, maar je hebt nog steeds last van de beugel? Dan is de oorzaak waarschijn gelegen in het merk, of model BH wat je draagt. Elke borst is uniek, dus het kan zijn dat de beugels die een bepaald merk gebruikt, niet goed passen bij jou borst type. Een balconette BH heeft over het algemeen een beugel die hoog op je borstbeen ligt, wat ongemakkelijk kan aanvoelen.

The Goddess – Classic T-shirt BH

Probeer eens onze #1 T-shirt bra. Deze BH heeft een lager middelpunt waardoor de beugel niet op je borstbeen ligt. Onze BH beugel heeft bovendien een extra zacht laagje om zich heen, wat zorgt voor meer comfort! 

Als je een goed passende BH draagt (zowel in style als maat), zou je nauwelijks iets moeten merken van de beugel, laat staan pijn ervaren.

Misschien ook interessant?

Het meest voorkomende borst-type onder Nederlandse vrouwen

Welke kleur past het beste bij jouw huidskleur?

4 tekenen dat het tijd is om een nieuwe BH te kopen

De waardering van philotes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 54 reviews.