fbpx

Sister sizes

Geschreven door: Philotes

De kans is groot dat jij ooit hebt geleerd, besloten of bedacht dat je een bepaalde BH maat hebt en vervolgens altijd blind dezelfde maat hebt gekocht. Je had vast nooit gedacht, dat zonder dat je borsten hoeven te groeien, jij zowel een B cup als een D cup kunt zijn? 

Sister sizes zijn gelijkwaardige BH maten op basis van cup volume. Een 75F cup hoort in hetzelfde rijtje als 80E, 85D en 90C. Ehh, what? Lees door, we leggen het je uit!

Volume baby!

Bijvoorbeeld, als je een 75C draagt en de cups zitten goed, maar de band is wat te klein, dan denk je misschien dat je een grotere bandmaat moet nemen en je kiest voor een 80C. De kans is echter groot dat die cups weer veel te groot voor je zijn. The sister size van een 75C is een 80B en dat is de maat die je moet proberen. De cups zullen even groot zijn, maar de band een stukje ruimer. 

Iedereen kent de struggle van BH shopping en hoe moeilijk het is om een BH te vinden die bij jouw unieke vorm past. Helemaal als je nog niet op de hoogte was van het fenomeen ‘sister sizes’.

Bereken je sister size

Neem een grotere bandmaat (als je band te strak zit), maar ga een cup kleiner. Deze regel werkt ook andersom de andere kant op, als je band te los zit: neem een kleinere bandmaat, maar een grotere cupmaat. We beloven je dat het ingewikkelder klinkt dan dat het is. 

Om het wat makkelijker te maken, zie hieronder een overzicht van alle zussenmaten. Zoek je huidige BH maat en je zussenmaten zijn de maten die in dezelfde horizontale rij staan. Dus, ben jij een 75C, dan zijn je zussenmaten 65E, 70D, 80B en 85A. Elke rij is een familie van zussenmaten.

Wat te doen in verschillende scenarios: 

  • Je band zit goed, maar je cups niet. Als de cups te klein zijn, ga een cup groter. Als de cups te groot zijn, ga een cup kleiner. 
  • Je cups zitten goed, maar je band niet. Pas zowel je bandmaat als je cupmaat aan. Onthoudt: als je een bandmaat groter gaat, moet je een cupmaat omlaag en vica versa. 
  • Zowel je cups als je band passen niet goed. Als ze te groot aanvoelen, neem dan een kleinere bandmaat. Als ze te klein aanvoelen, neem dan een bandmaat groter. De cup hoef je niet aan te passen, die wordt groter/kleiner naar mate de band wordt aangepast. 

Probeer ook eens een van onze halve maten! Misschien geeft die net dat beetje extra ruimte waar je zo naar verlangt.

Misschien ook interessant?

Het meest voorkomende borst-type onder Nederlandse vrouwen

Welke kleur past het beste bij jouw huidskleur?

4 tekenen dat het tijd is om een nieuwe BH te kopen

De waardering van philotes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 54 reviews.